IF Bordspel

De IF methode werd vertaald naar een bordspel dat je kunt spelen met enkele vrienden of zelf met de volledige klas. In SCIO? is het de bedoeling is om jouw ideeën en kennis over een bepaald onderwerp te verduidelijken. Je verzamelt hierbij blokjes die je helpen om een stabiele tafel te maken. Wie op het einde de hoogste (maar stabiele!) tafel heeft, wint het spel. Maar om te winnen zul je wel moeten tonen wat je denkt, weet, of denkt te weten... Ik weet, of toch niet? SCIO?

Aan het begin van het spel worden de ideeën van de deelnemers op verschillende manieren op het spelbord geplaatst (schrijven, tekenen, uitbeelden). Gekleurde tafelpoten worden verzameld en met de woorden op het bord wordt een uitspraak gevormd. Ondertussen denken de spelers goed na over een experiment waarmee die uitspraak kan bevestigd worden.

In het volgende deel van het spel wordt geprobeerd om de tafels van de tegenstander kleiner en schever te maken en de eigen tafel hoger en stabieler. Dat gebeurt door vragen correct te beantwoorden.

Nadien wordt er gediscussieerd over de uitspraken en de bijhorende experimenten.

Staat je tafel nog overeind of is valt jouw wereldbeeld uit elkaar?